Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Julia Roberts

2009.03.26

Gyermekkorában imádta az állatokat. Eredetileg állatorvos akart lenni, de később újságírónak tanult. Bátyja hollywoodi sikerein felbuzdulva Julia is megpróbálkozott a színészettel. Első áttörése 1988-ban volt a Mystic Pizza és a Saticfaction című filmmel. Az 1990-ben játszott Acél magnóliák című filmben megformált szerepéért Oscar-díjra jelölték a legjobb női mellékszereplő kategóriában.

 

 

Kép

Julia legnagyobb sikerét a Pretty Woman (Micsoda nő) című alkotás hozta, amiben egy prostituáltat alakított Richard Gere oldalán. Az alakításért a legjobb női szereplő Oscar-díjra jelölték. A következő években nagy költségvetésű romantikus komédiákban játszott.

 

 

Kép

Az Erin Brockovich című alakításáért életében először elnyerte az Oscar-díjat. Roberts volt az első nő a 20 Millió dollárosok klubjában, amikor aláírta erről az összegről az Erin Brockovich szerződését.

 

 

Kép

 

New Yorkban, Malibuban és az Új-Mexikói Taosban vannak otthonai. Nagy rajongója az Életünk napjai amerikai szappanopera sorozatnak. Az UNICEF keretein belül karitatív tevékenységet folytat. A People Magazin az A világ 50 leggyönyörűbb embere közé választotta.

 

 

Kép

Daniel Moderrel házasságot kötött 2002-ben, akivel A Mexikói című mozifilm forgatása alatt találkozott 2000-ben. 2004-ben egy ikerpár gyermekük született. Majd 2007-ben megszületett 3. gyermekük, Henry.

 

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Julia Roberts bevallotta, hogy kevésbé szereti azokat a filmeket, melyekben abszolút főszerepet alakít, és szívesebben játszik olyanokban, melyekben több színész között oszlik meg a felelősség. Ezek kisebb terhet és kevesebb munkát jelentenek - ismerte be.

Forrás: [origo]

 

 

Julia Roberts Oscar-díjas alakítása, az Erin Brockovich óta csak olyan filmekben vállal szerepet, melyekben nem egyedül viszi a prímet. Egy most készült interjúban bevallotta, hogy jobban kedveli azokat az alkotásokat, melyekben több főszereplő között oszlik meg a felelősség, mint amilyen az Amerika kedvencei, a Tripla vagy semmi, vagy a Szemből telibe című filmjei.

 

Kép

 

"Nagyobb móka, ha sokan szerepelünk egy filmben" - vallotta be egy interjúban. "Több mulatság és kevesebb munka. Márpedig én arra törekszem az életben, hogy minél több örömben legyen részem. Lehet, hogy önző vagyok, és kihasználom mások tehetségét arra, hogy rám is hulljon a dicsfényből, mert csak elveszem, és nem adom vissza, amit kapok."

 

 

Kép