Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Hair

 

Az volt a Vízöntő kora. Az volt az önfeledt szabadság, a tánc, a dal és az LSD kora. De az volt a vietnámi háború kora is. A felesleges katonásdié és az  értelmetlen, kegyetlen halálé...

Kép Egy vidéki srác megkapja a behívóját, és a  sorozásra New Yorkba utazik. Aztán meglát egy gyönyörű lányt lóháton, akibe talán beleszeretne, ha a legkisebb esélye is volna rá, hogy még egyszer találkozzanak. Új barátai erről egészen másképpen vélekednek. A hippiknek semmi sem lehetetlen: az ő életüket más törvények irányítják, kizárólag olyanok, melyeket saját maguk hoztak. Így kezdődik a film, melyre mindenki olyan szívesen emlékszik. Berger, Claude, Sheila és a többiek története nem csak egy korszakról és egy generációnak szól: örök klasszikussá vált. A virág-korszaknak vége, de ez a film újra és újra képes meggyőzni nézőit, hogy volt benne valami, ami remélhetőleg nem múlik el.

 

 

 

 

szereplő(k):
Treat Williams (Berger)
Beverly D'Angelo (Sheila Franklin)
John Savage (Claude)
Annie Golden (Jeannie)
Dorsey Wright (Hud)
Don Dacus (Woof)
Richard Bright (Fenton)
Miles Chapin (Steve)

 

 

 

 

  

Kép

 

Kép

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ______________________________________________

ABBA -Mamma Mia 


Szereplők:

Meryl Streep, Amanda Seyfried, Colin Firth, Pierce Brosnan

Kép


A  18 éves Sophie-nak (Amanda Seyfiled) van egy problémája: Hamarosan elérkezik az esküvője napja, de még mindig nem tudja, kicsoda az apja. Bármelyik lehet anyja (Meryl Streep) három udvarlója közül: Sam (Pierce Brosnan), Bill, vagy Harry. Meghívja hát mindhármukat, hátha kiderül az igazság. 

 

 

 

 

Kép
Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

_________________________________________________________________________

 

My Fair Lady

Henry Higgins, a talpig úriemberként is érdes modorú nyelvészprofesszor fogadást köt műkedvelő kollégájával, Pickering ezredessel, hogy az útszéli  Kép nyelven és tájszólással, elviselhetetlen hangon rikácsoló, piszkos külsejű, elhanyagolt virágáruslányból pár hónap leforgása alatt kifogástalan társasági dámát farag. Eliza Doolittle, a fogadás tárgya "nehéz kiképzés" elé néz, a fonetikán kívül el kell sajátítania az úri viselkedés szabályait, a műveltség alapelemeit, s le kell vetkőznie megrögzött régi rossz szokásait...

George Bernard Shaw klasszikus darabja, a Pygmalion előbb színpadi musical formájában varázsolta el fülbemászó dallamaival a közönséget, majd a George Cukor rendezte filmváltozat indult máig tartó világhódító útjára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

szereplő(k):
Audrey Hepburn (Eliza Doolittle)
Rex Harrison (Higgins professzor)
Wilfrid Hyde-White (Pickering ezredes)
Stanley Holloway (Alfred Doolittle)
Theodore Bikel (Kárpáthy Zoltán)

Kép

 

Kép

 

 

 

_______________________________________________________________

A muzsika hangja

 

Maria a fiatal, életvidám lány apácának készül. De bármennyire is felszabadult és örömteli az élet a kolostorban Abbes nővér vezetése alatt, Maria mégis hamar Kép rádöbben arra, hogy az apáca élet nem neki való. Nem tagadja meg azonban azokat az értékrendeket és elveket, amelyeket a zárdában tanult. Von Trapp százados igazi vonalas katonaember, aki felesége halála után egyedül neveli hét gyermekét egy gyönyörű alpesi házban. Munkáját segítendő felveszi nevelőnőnek gyermekei mellé Mariát. A lány megdöbben azon, mennyire túlfegyelmezettek, milyen felnőttesen viselkednek a kicsik - úgy dönt tehát, hogy a mogorva Von Trapp szigorú rendszabályait felrúgva megtanítja a gyerekeknek, hogyan örülhetnek az életnek. Hamarosan egy igazi énekkar vidám hangja visszhangzik az Alpokban... A második világháború árnyékában játszódó musical évtizedek óta egyike a legnépszerűbb családi filmeknek.

 

 

 

 

 

 

szereplő(k):
Julie Andrews (Maria)
Christopher Plummer (von Trapp)
Eleanor Parker (Baroness)
Peggy Wood (Abbess)
Anna Lee (Margaretta)
Portia Nelson (Berthe)
Richard Haydn (Max Detweiler)

Kép

Kép

 

 

 

Kép

 

Kép

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.