Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


...amiket látni kell

 Woody Allan - MANHATTAN

 

KépIsaac Davis, a sikeres vígjátékíró otthagyja televíziós állását, csak azért, hogy minden idejét a regényírásnak szentelhesse. Ám írás helyett inkább megpróbál magyarázatot találni elhibázott életére és a nőkkel való szerencsétlen kapcsolatára. Egyelőre nem sok eredménnyel. Felesége, Jill elhagyja, hogy végre összeköltözhessen leszbikus szerelmével. Isaac szerelme, a középiskolás Tracey szintén szakít vele, mert még fiatal és tanulni akar. Mary, a túlképzett és túl neurotikus újságírónő pedig, akit a legjobb barátja mutat be neki, pont olyan, mint ő, épp ezért elviselhetetlen.

 

 

Díjak és jelölések:
BAFTA-díj (1980) - Legjobb film
BAFTA-díj (1980) - Legjobb forgatókönyv: Marshall Brickman, Woody Allen
Cézár-díj (1980) - Legjobb idegennyelvű film: Woody Allen
BAFTA-díj (1980) - Legjobb rendező jelölés: Woody Allen
BAFTA-díj (1980) - Legjobb operatőr jelölés: Gordon Willis
BAFTA-díj (1980) - Legjobb női mellékszereplő jelölés: Meryl Streep, Mariel Hemingway
BAFTA-díj (1980) - Legjobb vágás jelölés: Susan E. Morse
BAFTA-díj (1980) - Legjobb női alakítás jelölés: Diane Keaton
BAFTA-díj (1980) - Legjobb férfi alakítás jelölés: Woody Allen, Golden Globe díj (1980) - Legjobb film - drámai kategória jelölés
Oscar-díj (1980) - Legjobb női mellékszereplő jelölés: Mariel Hemingway
Oscar-díj (1980) - Legjobb forgatókönyv jelölés: Woody Allen, Marshall Brickman

 

 

  

Kép

 

 

  

Kép

 

 

  

Kép

 

 

  

Kép

_______________________________________________________________________ 

 

 

 

 

Woody Allen - A Rádió Aranykora

 

Kép

Egyhangúan és eseménytelenül telnek a zsidó család tagjainak napjai a második világháború elején. A rádió az álmodozást jelenti számukra: a pártában maradt nagynéni a fehér lovon érkező herceget várja, a feleség hajdani rajongójáról álmodozik, a fiú naponta megidézi kedvenc rádiós hősét, a családfő azt reméli, hogy szenzációs pénzszerző trükkjével egyszer valóban pénzt szerez. Az álmok azonban ritkán válnak valóra. Egy valakinek mégis sikerül: a füstös manhattani mulató bájos, ám nem túl rátermett cigarettaárus lánya, Sally White bekerül a rádióba, és sztár lesz, amiről álmodott.

A narrátor (maga Woody Allen) emlékein keresztül megismerhetjük, mit jelentett a rádió hullámain érkező világ, a Manhattan-i csillogás és pompa, a gazdagok, a mulatók és budoárok világa egy egyszerű polgárcsalád életében. Mindez a negyvenes évek slágereivel fűszerezve, és annyi humorral tálalva, hogy mindenkinek garantáltan kellemes szórakozást ígér.

 
 
Díjak és jelölések:
BAFTA-díj (1988) - Legjobb jelmeztervezés: Jeffrey Kurland
BAFTA-díj (1988) - Legjobb látványtervezés: Santo Loquasto
BAFTA-díj (1988) - Legjobb film jelölés: Woody Allen, Robert Greenhut
BAFTA-díj (1988) - Legjobb női mellékszereplő jelölés: Dianne Wiest
BAFTA-díj (1988) - Legjobb eredeti forgatókönyv jelölés: Woody Allen
BAFTA-díj (1988) - Legjobb vágás jelölés: Susan E. Morse
Oscar-díj (1988) - Legjobb forgatókönyv jelölés: Woody Allen

 

Kép 

Kép

Kép

 

___________________________________________________________________________

  Ilyenek voltunk

 

 

 

Kép Az egyetemen találkozik egymással Katie (Barbara Streisand) és Hubbell (Robert Redford). A két fiatal egymásba szeret. Egyikük családja sem nézi azonban jó szemmel a kapcsolatukat, mert nem csupán a vallásuk, a társadalmi helyzetük, de a politikai álláspontjuk is eltér egymástól. A lány nemcsak temperamentumos természet, de baloldali érzelmű, és aktívan részt vesz minden megmozdulásban. A fiú ugyanakkor konzervatív házból való, gazdag úri fiú. A nyilvánvaló különbözőségük és a szülői tiltás ellenére összeházasodnak. Az eltérő természetük szétválasztja őket, noha mélyen, legbelül örökké egymáséi maradnak.

 

Kép

 

 

   

Kép

 

 

 

 

Kép

 

 ____________________________________________________

Bor, mámor, Provance

 

Kép A jóképű, pimasz és önfejű Max Skinner (Russel Crowe) kötvénykereskedelemre specializálódott londoni bankár, aki legutóbbi sikeres pénzügyi tranzakciója eredményeként riválisai legnagyobb bánatára tekintélyes profitot vágott zsebre. Max sikere tökéletes összhangban van életfilozófiájával: "A győzelem nem minden - a győzelem az egyetlen!" Nem sokkal ezután Max üzenetet kap Franciaországból, melyben szomorú hírt közölnek vele: idős bácsikája, Henry jobb létre szenderült. Max, lévén Henry legközelebbi vérrokona, kizárólagos örököse vagyonának, többek között egy provence-i chateau-nak és egy szőlőskertnek, a Siroque-nak, melyen a nagybácsi jó harminc éven át gazdálkodott.

szereplő(k):
Russell Crowe (Max Skinner)
Marion Cotillard (Fanny Chenal)
Albert Finney (Henry nagybácsi)
Tom Hollander (Charlie Willis)
Didier Bourdon (Francis Duflot)
Freddie Highmore (a fiatal Max)
Abbie Cornish (Christie Roberts)
Isabelle Candelier (Ludivine Duflot)

Kép

  

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

____________________________________________________

 

 

 Szabó Magda - Abigél

 

Kép A film a II. világháború alatt játszódik. Vitay Georginát (Szerencsi Éva) apja, a polgári ellenállás egyik vezetője egy, az ország szélén lévő városban, Árkodon kálvinista iskolába, a Matula Leánynevelő Intézetbe íratja be. Ginának nem mondja meg, miért viszi őt oda. Ginát befogadnák új osztálytársai, de miután összeveszett velük egy buta játékon, és elárulta őket, megpróbál megszökni. Azonban a szökés közben megtalálja az egyik tanár, és visszaviszik az iskolába. A tábornok megmondja Ginának, miért kell itt maradnia a Matula falai között, bármennyire is rosszul érzi itt magát. Megfogadja apja szavát, viszont a Gedeon-napi bálon megszökteti Horn Mici és Mráz, mivel megtudták a németek, hogy itt van, és a hadiállapotok miatt a Matula nem nyújtana számára védelmet többé.

szereplő(k):
Szerencsi Éva (Vitay Georgina)
Nagy Attila (Vitay tábornok)
Básti Lajos (Torma Gedeon)
Ruttkai Éva (Horn Mici)
Piros Ildikó (Zsuzsanna)
Garas Dezső (Kőnig)
Balázsovits Lajos (Kalmár Péter)
Bánfalvy Ágnes (Torma Piroska)
Békés Itala (Mimó)
Kovács István (Kuncz Feri)
Rátonyi Hajni (Muray)
Temessy Hédi (Erzsébet)
Zsurzs Kati (Kiss Mari)
Schubert Éva (Gigus)
Tábori Nóra (Truth)

Kép

  

Kép

 

 

  _______________________________________________________________________

 Woody Allan - Amit tudni akarsz a szexről

...de sosem merted megkérdezni

Kép Woody Allen ezúttal (is) kedvenc passziójának, vagyis a szexnek hódol. A hét epizódból álló filmfüzér szerelmi furcsaságokat mutat be, természetesen egyedi, csakis Woody Allen kamera-töltőtollához illő megközelítésben. A választ nyerő kérdések: Használnak-e a szexuális serkentőszerek? Mi a szodómia? Miért jutnak egyes nők olyan nehezen el az orgazmushoz? Homoszexuálisok-e a transzvesztiták? Mi az Ön perverzitása? Megbízhatók-e a szexológusok és a szexklinikák kutatásai? Mi történik ejakuláció közben? Az író-rendező-alkotó ezúttal nem elégedett meg a szimpla főszereppel, hanem négy különböző figura bőrébe bújt: egy gyászos végzetű udvari bolond, egy állhatatos olasz amorozó és egy vakmerő melltartó-pecér mellett hasonlóképpen nagyot domborít egy sötét kételyektől gyötört spermium szerepében.

szereplő(k):
Woody Allen
(Victor / Fabrizio)
John Carradine
(Bernardo)
Louise Lasser
(Gina)
Lou Jacobi
(Sam)
Tony Randall
Anthony Quayle
Burt Reynolds
Gene Wilder (Dr. Doug Ross)

Kép

 

 

 

 

Kép

 

Kép

 

Kép

16 éven felülieknek!

 ________________________________________________________________________

 Sok hűhó semmiért

 

William Shakespeare fergeteges vígjátéka kitünő szinészek előadásában.

 

Kép A napsütötte Dél-Itáliában, míg szünetelnek a csaták, lángra lobbannak a szívek. Don Pedro, Aragónia hercege és csapata megjött a csatából, hogy Leonato vidéki kúriáján töltsön egy felhőtlen hónapot. Egyik kísérője, Claudio rögtön szerelmes lesz Leonato szépséges lányába. Elválaszthatatlan cimborája, Benedek viszont megveszekedett nőgyűlölő: legújabb célpontja a makrancos Beatrice, aki hasonlóképpen érez a férfinem iránt. Bár a nyelvük kardéles, a lelkük mézédes - a két egymásnak teremtett pár egymásra talál. A kellemes együttlétet azonban megzavarja Don Juan, a herceg öccse, aki álnok terveket szövöget, s elég egy rosszindulatú ármány, a harcban edzett barátság kis híján véres párbajba torkollik. De minden jó, ha jó a vége.

szereplők:
Emma Thompson (Beatrice),Kenneth Branagh (Benedek),Denzel Washington (Don Pedro, Aragónia hercege), Keanu Reeves (Don Juan)
Robert Sean Leonard (Claudio), Kate Beckinsale (Hero), Michael Keaton (Lasponya), Brian Blessed (Antonio), Andy Hockley (George Seacole)

 

Kép

 

Kép 

Kép

 

Kép

 

________________________________________________

  Kramer kontra Kramer

 

 

    

Kép Ted Kramer imádja családját: feleségét és hatéves kisfiát, de azért a munka a legfontosabb számára, minden mást a karrierjének rendel alá. Egyik este arra ér haza, hogy Joanna, a felesége szárazon közli vele: elhagyja, hogy az anyaszerepből kiszakadva végre megpróbálja megvalósítani önmagát. Így a gyerekkel járó összes gond az apára szakad, aki kénytelen újra felépíteni az életét: megtanulni a gyereknevelés csínját-bínját, s mindeközben az állását is megtartani. Ted főz, vásárol, takarít, játszótérre jár, s megérzi és megérti tündéri kisfia minden vágyát és félelmét. Kisebb-nagyobb zűrök mellett is olyan ajándék ez, amiben kevés apának van része. S másfél év után, miután a legapróbb részlet is a helyére került, ismét megjelenik Joanna... Az egyre gyorsabban rohanó világ veszélyben lévő kapcsolatait, kiüresedő értékeit és újra megtalált esélyeit egy válás krónikáján keresztül bemutató filmet

1980-ban öt Oscar-díjjal jutalmazták: legjobb film; legjobb rendezés; legjobb adaptált forgatókönyv; legjobb férfi alakítás (Dustin Hoffman); legjobb női epizódalakítás (Meryl Streep) 

 

Kép

 

 

    

Kép

 

 

   

Kép

 

Kép

 

 

 

____________________________________________________

Az élet szép

 

Kép 1938-ban járunk, amikor a szeretetreméltó, álmodozó Guido (Roberto Benigni) - a növekvő rasszizmus és szűklátókörűség közepette - beleszeret visszafogott tanárnőjébe, Dorába (Nicoletta Braschi). A csodaszép lány azonban egy helyi náci tiszt menyasszonya, Guidot pincérként látjuk viszont az eljegyzésen. Mindent elkövet, hogy a lányt bánatos jövőjétől eltérítse ... Meseszerű szerelmi történet kezdődik.

Öt év múlva Guido és Dora házasok és született egy fiuk, Giousé (Giorgio Cantarini)  is. A politikai légkör egyre romlik, végül Guidot, aki félzsidó, táborba viszik családjával együtt. Az apa, hogy túlélhesse a borzalmakat, és hogy fiát minél jobban megkímélje, azt találja ki, hogy az egész, ami körülveszi őket tulajdonképpen egy nagy játék, amelyben a rabok a versenyzők és az őrök a játékvezetők. Benigni az önfeláldozás, a szeretet és a védelmezés filmjét készítette el. Komikusi képességei és chaplini stílusa igen élvezetessé teszik az alkotást, amely mindazonáltal megrázóan drámai módon mutatja be a fáradhatatlan emberi lélek küzdelmeit. A film 3 oscar díjat kapott.

szereplő(k):
Roberto Benigni (Guido Orefice)
Nicoletta Braschi (Dora)
Giorgio Cantarini (Giosué)
Giustino Durano (Zio)
Sergio Bustric (Ferruccio Orefice)
Marisa Paredes Madre di Dora)

Kép

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

___________________________________________________

   Füles - Scoop

 

 

 

Kép A napokban elhunyt angol újságírót, Joe Strombelt (McShane) éppen gyászolják kollégái, nem sejtve, hogy a szerencsétlen zsurnaliszta félúton ragadt élet és halál között. Joe-nak ugyanis még küldetése van: le kell lepleznie a Londonban garázdálkodó rejtélyes tarot kártyás gyilkost. De hogyan is tehetné ezt, ha fizikailag már nem is létezik? Itt jön a képbe Sondra Pransky (Scarlet Johansson), a nagyon is élő amerikai egyetemista lány, aki újságírást tanul, s londoni barátait érkezett meglátogatni. Egy másik amerikai, a bűvész Sid Waterman (Woody Allen) előadását nézve meghökkenve veszi észre, hogy egyedül ő képes látni és hallani Joe-t. A félig-meddig néhai zsurnaliszta élete fülesét adja a céltudatos lánynak, aki egyből a sztori után veti magát, veszélyes kalandja során pedig Sid lesz segítőtársa. A nyomozás Sondrát egy jólfésült angol arisztokrata (Jackman) karjaiba vezeti, s a lány azt hiszi, élete nagy románca vette kezdetét. Szép lassan azonban egyre erősödik benne a gyanú, hogy új szerelme talán maga az egyre inkább veszélyessé váló nyomozás tárgya.

szereplő(k):
Scarlett Johansson (Sondra Pransky)
Hugh Jackman (Peter Lyman)
Woody Allen (Sid Waterman)
Ian McShane (Joe Strombel)
Kevin McNally (Mike Tinsley)
Romola Garai (Vivian)
Charles Dance (Mr. Malcolm)
Anthony Head (a detektív)

Kép

  

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép


________________________________________________

 

   Ha eljön Joe Black 

  

1934-ben készült Death Takes a Holiday című film újrafeldolgozása. A kor ugyan ma már más, de a mondanivaló mostani globalizált és felgyorsult világunkban hatványozottabban igaz.

Kép William Parrish (Anthony Hopkins) egy multimilliomos üzletember, aki már a 66. életévébe készül lépni. Kastélyában vele együtt él két gyönyörű lánya, Susan (Claire Forlani) és Allison Parrish (Marcia Gay Harden). Éppen az öregedő Parrish születésnapi előkészületei folynak, mikor meglátogatja őt a Halál saját belső hangján szólva, hogy hamarosan be kell fejeznie e földi pályafutását, ezért mielőbb zárja le azokat a dolgokat, amelyek még ehhez a földi léthez kötik őt. William Parrish azonban azt hiszi, hogy a figyelmeztető hang csupán az öregedés velejárója, ezért nem törődik vele. Aztán egyszer különös látogató jelenik meg a kastélyban.

 

szereplő(k):
Brad Pitt (Joe Black)
Sir Anthony Hopkins (William Parrish)
Claire Forlani (Susan Parrish)
Jake Weber (Drew)
Marcia Gay Harden (Allison)
Jeffrey Tambor (Quince)

 

Kép

  

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

__________________________________________________

 

 Ütközések -Crash  

 

 Egy brentwoodi háziasszony és férje, az államügyész. Egy perzsa boltos. Két rendőrnyomozó, akik mellesleg szeretők is. Egy színesbőrű filmrendező és felesége. Egy mexikói lakatos. Két autótolvaj. Egy újonc zsaru. Egy középkorú koreai házaspár... 

Kép
Mind Los Angelesben élnek, és az elkövetkező 36 óra során sorsuk elkerülhetetlenül ütközik egymással...
A film kendőzetlenül mutatja be a faji megkülönböztetés összetettségét az amerikai társadalomban. A film a 9/11 utáni Los Angeles olvasztótégelyét veszi mikroszkóp alá, és több szemszögből is megvizsgálja a multietnikumú szereplőgárdát, ahogy ki és belépnek egymás életébe. Ez az intolerancia háborúja, és ebben a háborús zónában senki sincs biztonságban, és senki sem immunis a dühvel szemben, amely kirobbantja az erőszakot és mindenki életét végérvényesen megváltoztatja.

szereplő(k):
Sandra Bullock (Jean Cabot)  Don Cheadle (Det. Graham Waters)
Matt Dillon (Ryan) Jennifer Esposito (Ria)
William Fichtner (Jake Flanagan)  Brendan Fraser (Richard 'Rick' Cabot)
Terrence Howard (Cameron)  Ludacris (Anthony)
Thandie Newton (Christine)  Ryan Phillippe (Hanson)
Larenz Tate (Peter Waters)
Tony Danza (Fred)

Kép

 

   

Kép

 

   

Kép

 

  

Kép

 

  

Kép

 

_______________________________________________________________________

Büszkeség és Balitélet

 

Mrs. Bennett leghőbb vágya, hogy férjhez adja 5 leányát. Ám ennek a véghezviteléhez sok praktikára van szükség, lévén a család szerény jövedelmű. A Kép lányok pedig hiába szépek és okosak, de kellő hozomány híján kevés kilátás lehet a házasságra. Ráadásul a lányok szerelemből akarnak férjhez menni. Bár Mrs.Bennett furfangjai nem mindig érnek célt, a véletlen sokszor a segítségére siet. Szerelmek és csalódások szegélyezik az utat, amin a Bennett lányok haladnak önmaguk megismerésével az áhított boldogság felé.

A film Jane Austen világhírű regénye alapján készült.  

Főszerepben:

Colin Firth, Jennifer Ehle, David Bamber, Crispin Bonham-Carter, Anna Chancellor

Kép

 

Kép

 

  

Kép

 

   ______________________________________________________________

Felejtés

 

Telly (Julianne Moore) igyekszik túlélni azt, amit nem lehet: egy repülőgép-szerencsétlenég során elveszítette 8 éves kisfiát. A pszichológus (Gary Sinise), Kép aki a legtöbbet segített neki, feladja a küzdelmet: bevallja a nőnek, hogy emlékeiből és fájdalmából semmi sem igaz: sosem volt gyereke és így az nem is halhatott meg - mindez csupán az ő agyában létezett. Ezzel a tudattal még nehezebb együtt élni, mint a gyásszal. Ám a legnehezebb még hátra van.
Telly találkozik egy férfival (Dominic West), akivel kísértetiesen hasonló eset történt. Meggyászolta a gyerekét, majd nem sokkal később rá kellett jönnie, nem is volt soha apa. Telly gyanakodni kezd. Szeretné végre tudni, mi az igazság. Szeretné tisztán látni, hogy ő maga őrült-e, hogy volt-e valaha gyereke, hogy ki hazudik neki és ki mond igazat. Hogy ő maga mikor hazudott magának, és melyik emléke igaz. Mindenre képes volna, hogy kijusson ebből a labirintusból.

szereplő(k):
Julianne Moore (Telly Paretta)
Dominic West (Ash Correll)
Gary Sinise (Dr. Jack Munce)
Alfre Woodard (Anne Pope nyomozó)
Linus Roache (Egy barát)
Christopher Kovaleski (Sam)
Matthew Pleszewicz (Sam, ifjon)
Anthony Edwards (Jim Paretta)
Jessica Hecht (Eliot)

Kép 

Kép

 

Kép

Kép

 

 

 _________________________________________________

Forrest Gump

Forrest Gump (Tom Hanks) IQ-ja nem szárnyal az egekig, de rendkívül becsületes és jólelkű fiú.

Kép Különös véletlenek azonban hozzásegítik, hogy az 1950-es évektől 1970-ig Amerika minden jelentős eseményén részt vegyen, és minden jelentős személyiségével találkozzon, köztük: Elvis Presley-vel, JFK-vel, Lyndon Johnson-nal, Richard Nixon-nal. Forrest elvégzi a főiskolát, harcol Vietnámban, élsportoló lesz, az egyetlen probléma csak az, hogy túl buta ahhoz, hogy megértse ezen fontos események jelentőségét.

szereplő(k):
Tom Hanks (Forrest Gump)
Sally Field (Mrs. Gump)
Robin Wright Penn (Jenny Curran)
Gary Sinise (Dan Taylor)
Mykelti Williamson (Bubba Blue)

Kép

 

Kép

 

Kép

 

 ______________________________________________________________

Szerelmes Shakespeare

1593. nyara van, s a londoni színházi élet ifjú titánja, Will Shakespeare páratlan csapástól szenved: alkotói válság bénítja agyát és tollát. Se múzsa, se téma. Will-nek múzsa kell és egy rendkívüli pillanatban, amikor az élet Kép imitálja a művészetet, beleszeret egy nőbe és belecsöppen saját rossz csillagzat alatt fogant szerelmi drámájába. Minden akkor kezdődik, amikor Lady Viola a fejébe veszi, hogy színész lesz. És mivel ekkor a nőknek tilos volt az efféle bűnös züllöttség, férfinak öltözik, s elmegy Will darabjának színészválogatására. Will ihlete beindul és saját szerelmét önti új darabja szavaiba. Ám mégsem minden fenékig tejfel, mert Erzsébet királynő parancsára Lady Violának hozzá kell mennie Lord Wessex-hez. Zűrzavaros személycserék, elcserélt üzenetek, eltévedt vágyak, hangos csetepaték, féltékeny férjekkel folytatott párbajok, veszélyes csókok közepette keresi Will a megoldást nemcsak a színdarabjához, hanem saját ki nem hunyó szenvedélyéhez.

szereplő(k):
Gwyneth Paltrow (Viola De Lesseps)
Joseph Fiennes (William Shakespeare)
Geoffrey Rush (Philip Henslowe)
Simon Callow (Mr. Tilney)
Judi Dench (Erzsébet királynő)
Colin Firth (Lord Wessex)
Ben Affleck (Ned Alleyn)

Kép

  

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 _______________________________________________________________

Deja Vu

 

Mindenki megtapasztalta már, milyen az, amikor úgy érzi, hogy a vele Kép zajló eseményeket egyszer már átélte. Doug Carlin (Denzel Washington) ügynököt rutinnyomozás közben ez a deja vu vezeti egy titokzatos bűncselekmény nyomára. A New Orleans-i kompon történt robbanás ügyében nyomoz, amikor hatalmába keríti az érzés. Carlin egyre biztosabb abban, hogy a lányt, ( Paula Patton) akinek a holttestét a nyomozás során megtalálták, látta már valahol, és abban is, hogy a komp nem egyszerű baleset okán vált a lángok martalékává. A szigorúan titkos katonai eszköz segítségével próbálja elkapni a tetteseket.

szereplő(k):
Denzel Washington (Doug Carlin)
Val Kilmer (Pryzwarra ügynök)
Adam Goldberg (Denny)
James Caviezel (Oerstadt)
Bruce Greenwood (Jack McCready)
Enrique Castillo (Claire apja)
Paula Patton (Claire Kuchever)

Kép

   

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

__________________________________________________

Kóma     (Robin Cook regénye nyomán)

 

 Kép Dr. Susan Wheeler sebész egy bostoni kórházban. Legjobb barátnője, egy életerős fiatal nő abortusz közben váratlanul kómába esik. Susan érthetetlennek találja a dolgot, és nyomozni kezd. Hamarosan rájön, hogy ez nem az első eset volt: számos egészséges, fiatal beteg esett kómába jelentéktelen kis beavatkozások során, akiket a kórházból egy komor intézetbe szállítottak, ahol testüket gépekkel tartják életben. A doktornő mindenáron a végére akar járni a dolognak, annak ellenére, hogy egyre veszélyesebb helyzetekbe sodorja magát. Mindenki bolondnak nézi, még a barátja is, akit várható előléptetése előtt különösen kényelmetlenül érint a lány nyüzsgése.

szereplő(k):
Michael Douglas (Dr. Mark Bellows)
Genevieve Bujold (Dr. Susan Wheeler)
Richard Widmark (Dr. George A. Harris)
Rip Torn (Dr. George)
Elizabeth Ashley (Mrs. Emerson)
Tom Selleck (Sean Murphy)
Betty McGuire (Ápolónő)

Kép

  

Kép

 

 

Kép

 

__________________________________________________

Match Point

 

Woody Allan filmje, Kép a Match Point egy fiatalember drámája; egy fiatalember társadalmi felemelkedéséről szól, és ambíciói szörnyű következményeiről. A főszereplő két nő között örlődik, és mert nem lát kiutat ebből a helyzetből, szélsőséges eszközökhöz folyamodik.

 

 

 

szereplő(k):
Jonathan Rhys-Meyers (Chris Wilton)
Scarlett Johansson (Nola Rice)
Emily Mortimer (Chloe Hewett Wilton)
Brian Cox (Alec Hewett)
Matthew Goode (Tom Hewett)
Penelope Wilton (Eleanor Hewett)
Alexander Armstrong (Mr. Townsend)
Paul Kaye (Estate ügynök)

Kép

  

Kép

Kép

 

   

Kép

 

 ___________________________________________________

Leckék az életről

 

Kép A leckék az életről Jack Lemmon utolsó és egyik legjobb filmje, mely igaz történeten alapul.
A történet főhőse, Mitch Albom  saját élményei alapján írta meg regényét öreg professzoráról, Morrie-ról, aki még a halál kapujában is az élet szeretetére nevelte őt. A regény óriási sikert aratott és hosszú ideig vezette a bestseller listákat.

A filmben Mitch, a karrierista újságíró(Hank Azaria)  munkája miatt teljesen elhanyagolja barátnőjét. Egyik este a tévében egy riportműsorban régi, kedvenc professzorát, Morrie-t ( Jack Lemmon)  fedezi fel, aki gyógyíthatatlan betegségéről beszél. Mitch elhatározza, hogy két évtized után újra találkozik a tanárral. Már az első pillanatban magával ragadja az öreg életszeretete, optimizmusa, bölcsessége. Azon veszi észre magát, hogy nem tudja kivonni magát Morrie hatása alól és élete egyre inkább jó irányba változik...

szereplő(k):
Jack Lemmon (Morrie Schwartz)
Hank Azaria (Mitch Albom)
Wendy Moniz (Janine)
Caroline Aaron (Connie)
Bonnie Bartlett (Charlotte)
Bruce Nozick (Mr. Schwartz)

__________________________________________________

 

  Woody Allen - A Jade skórpió átka

Kép A helyszín a negyvenes évek New Yorkja. Woody Allen ezúttal C. W. Briggs-et, egy biztosítási nyomozót alakít, aki minden biztosítási csalást hihetetlen profizmussal leplez le. Ki nem állhatják egymást a cég új, szigorú szervezési szakértőjével, Betty Ann-nel (Helen Hunt), akit azért vettek fel, hogy modernizálja és racionalizálja az üzletmenetet. Egy céges bulin egy mágus a színpadon hipnotizálja mindkettőjüket. Ettől a naptól kezdve C. W. nappal egy ékszerrablás-sorozatot próbál felgöngyölíteni, anélkül, hogy emlékezne arra, hogy éjszakánként ő követi el a bűntényeket. A hipnózis mellékhatásaként a két főszereplő sajnálatos módon időnként, bizonyos jelszó hatására halálosan egymásba szeret, és természetesen ők ébren minderről mit sem tudnak.

 

szereplő(k):
Woody Allen (C. W. Briggs)
Helen Hunt (Betty Ann Fitzgerald)
Dan Aykroyd (Chris Magruder)
Charlize Theron (Laura Kensington)
David Ogden Stiers (Voltan Polgar)
Elizabeth Berkley (Jill)
Wallace Shawn (George Bond)
John Tormey (Sam

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

 

 

 Folytatás:jó filmek II. www.jofilm.eoldal.hu/cikkek/jo-filmek-ii_