Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jó filmek VIII.

Egy nap

 

 

1988, július 15-e. Emma (Anne Hathaway) és Dexter (Jim Sturgess) diplomaosztójuk estéjén ismerkedik meg. Emma egy középosztálybeli lány, elvekkel és tele ambícióval, aki arról álmodozik, hogy jobbá teszi a világot. Dexter egy gazdag, sármos fiú, aki arról álmodik, hogy a világ a játszótere lesz. Hol lesznek ők pontosan egy év múlva ezen a napon? És az azt követő évben? 20 év alatt nyomon követjük Emma és Dexter július 15-éit, elkísérve őket barátságuk hullámhegyein és -völgyein az évek alatt. Szeretet és veszteség, csalódás és siker, valóra vált álmok és összetört remények útján éli ez a két ember a néha csodás, néha tragikus pillanatait, lenyűgöző, gyakran fordulatokkal teli, de mindig magával ragadó életét... és valahol az útjuk során, rájönnek, amit kerestek az mindvégig ott volt a szemük előtt.

 ________________________________________________________________________

Őrült, dilis szerelem

 

 

 

 

Cal Weaver (Steve Carell) már mindent megkapott az élettől, amit akarhat. Jó munka, szép ház, aranyos gyerekek - méghozzá egykori gimis szerelme (Julianne Moore) oldalán. Amikor azonban kiderül, hogy a felesége megcsalja, és válni akar, hirtelen minden átalakul - egy egészen új típusú életté. A szabad estéit egy környékbeli bárban tölti, ahol találkozik a nagydumájú Jacobbal (Ryan Gosling), aki bevezeti az új élet rejtelmeibe: a csajozás, a férfias ivászatok és a menő öltözködés birodalmába. De szegény Cal évtizedekkel ezelőtt leszokott a flörtölésről, és túl sok mindent kéne most egyszerre megtanulnia - miközben abban sem biztos még, hogy egyáltalán, akarja-e az új életet.


 orult-didlis4.jpg

 

orult-didlis5.jpg

 

orult-didlis2.jpg

 

orult-didlis6.jpg

 

 

 

szereplők:

Steve Carell (Cal Weaver)
Julianne Moore (Emily Weaver)
Ryan Gosling (Jacob Palmer)
Emma Stone (Hannah)
Marisa Tomei (Kate)
Kevin Bacon (David Lindhagen)
Liza Lapira (Liz)
Joey King (Molly)
Analeigh Tipton (Jessica)
Jonah Bobo (Robbie)
 

______________________________________________________________________

 

Ismeretlen férfi – Unknown

amerikai thriller, 2011

Főszereplők: 

Liam Neeson,

January Jones,

Diane Kruger,

Aidan Quinn

Dr. Martin Harrist (Liam Neeson) autóbaleset éri Berlinben. Mire a kórházi ágyban magához tér, megváltozik körülötte a világ. A felesége (January Jones) nem ismeri fel, és egy másik férfi azt állítja, hogy ő dr. Harris (Aidan Quinn).  A hatóságok nem hisznek a lábadozó férfinak, neki pedig nincs sok ideje magyarázkodni: titokzatos bérgyilkosok vadásznak rá. Amikor az életét menti és a személyazonosságát próbálja visszaszerezni, talál egy szövetségest (Diane Kruger), aki talán a leggyanúsabb, hiszen látszólag semmi oka sincs, hogy a kétségbeesett férfin segítsen. Martin gondolkodás nélkül beleveti magát a nyomozásba, miközben saját épelméjűségét, önmagát kérdőjelezi meg. A váratlan események során a doktor egyre közelebb kerül az igazsághoz.


Ismeretlen férfi előzetes:

 

 

 

 ismeretlen-ferfi5.jpg

 

ismeretlen-ferfi3.jpg

 

 

ismeretlen-ferfi4.jpg

 

 


 

fogadom1.jpg

Íme egy film ami építi a lelket. Nem értéktelen mindenféle, inkább olyan, ami feltölt. A Fogadom egy igazán bájos, sokszor sírós szerelmes film. Nem habkönnyű limonádé. Nagyon nem! Szerelmes