Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SALT ügynök

 

 

 

 Evelyn Salt a Központi Hírszerző Iroda titkos ügynöke. A nyugalmasnak eddig sem nevezhető élete fenekestől felfordul, amikor egy orosz disszidens azt állítja róla, hogy a KGB alvó ügynöke, akit nem akármilyen feladat miatt "élesítettek": az Egyesült Államokba látogató orosz elnököt kell megölnie. A CIA persze semmit nem bíz a véletlenre, el akarja kapni, ám Salt ügynök menekülésre fogja a dolgot. Ez az egyetlen módja ugyanis annak, hogy bizonyítsa az ártatlanságát. Szerencsére jó kiképzést kapott. Minden tudására szükség van, hogy kijátssza a két titkosszolgálat embereit, és kiderítse, ki volt az áruló.

salt2.jpg

 

szereplők:
Angelina Jolie (Evelyn Salt)
Liev Schreiber (Winter)
Chiwetel Ejiofor (Peabody)
Daniel Olbrychski (Vassily)
Yara Shahidi (Cleo)
Gaius Charles (Todd Bottoms)
Zoe Lister Jones (Zoe)

salt1.jpg

salt4.jpg

salt3.jpg

 

 

 

A Díva - BURLESQUE

 

 

 

 

 

 

 

   

szereplők:
Cher - (Tess)
Christina Aguilera - (Ali Rose)
Kristen Bell - (Nikki)
Cam Gigandet - (Jack)
Stanley Tucci - (Sean)
Julianne Hough - (Georgia)
Alan Cumming - (Alexis)
Eric Dane - (Marcus Gerber)
Blair Redford  -(James)
Peter Gallagher - (Vince Scali)

 

Ali (Christina Aguilera) egy vidéki lány, aki Los Angelesbe megy, hogy gyönyörű hangjával csinálja meg álmai karrierjét. Miután nem sikerül neki a felvételi a The Burlesque Lounge-ba, Tess (Cher) klubjában kezd el dolgozni pincérnőként, ám nem adja fel a harcot és tovább küzd, hogy sikerüljön megvalósítania álmát. Rövid időn belül Ali élete felpezsdül: új barátot szerez egy elismert táncos, új hódolót a csapos-zenész Jack és ádáz ellenséget egy féltékeny színésznő személyében. Amikor pedig egy menedzser is felajánlja neki a segítségét, Ali újra a színpadon találja magát.

 

 

 

Díjak és jelölések:
Golden Globe díj (2011) - Legjobb betétdal
Golden Globe díj (2011) - Legjobb film - zenés film és vígjáték kategória jelölés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_____________________________________

A király beszéde

Szeretem a történelmi filmeket, de ez a film különlegesen jó!

     

A király beszéde, a VI. Györgyről szóló mozi összesen 12 kategóriában kapott jelölést, a királyt alakító Colin Firth-t és a beszédtanárát játszó Geoffrey Rush-t is nevezték, a film bejutott a legjobb film jelöltjei közé is, a rendezője, Tom Hopper szintén.

 

 

 

 

  

 

 

Főszereplők: 
Colin Firth (VI. György király)
Helena Bonham Carter (Elizabeth királynő)
Geoffrey Rush (Lionel Logue)
Guy Pearce (VIII. Edward király)

A király beszéde egy férfi története, aki VI. György brit királyként, II. Erzsébet királynő apjaként vonult be a világtörténelembe. Miután bátyja lemondott, George azaz Bertie foglalta el trónt - igen kelletlenül. A király nem érezte méltónak magát élete legfontosabb szerepére, mert borzalmas dadogása miatt képtelen volt nyilvánosan beszédet tartani. Számos eredménytelen beszédterápiás kezelés után találkozott a liberális szellemiségű Lionel Logue-al, aki csöppet sem hagyományos ülésein nemcsak királya hangját, hanem bátorságát is segített visszaszerezni.

      

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

                                   __________________

 

 A fekete hattyú

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 A visszahúzódó, anyja árnyékában élő balerina Nina elnyeri a Hattyúk tava előadás címszerepét. A művészeti vezető Leroy tökéletesnek titulája a lányt a szerepre, azonban kétségei vannak a lány képességeit illetően a fekete hattyú megformálásban. Mindkét szerep más egyéniséget igényel, azonban mindkét szerepet ugyanazon táncosnak kell előadnia. Míg a fehér hattyú az ártatlanságot és a kecsességet, a fekete az érzékiséget és csalfaságot hívatott megtestesíteni. Leroy úgy véli egy másik balett-táncos lány, a könnyed és laza Lily jobban képes megformálni a hattyú fekete énjét.

      

Kép

 

 

 

 

 

 

Főszereplők: 
Natalie Portman
(Nina Sayers)
Mila Kunis
(Lily)
Winona Ryder (Beth Macintyre)

      

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

                            _________________________

 

A következő három nap  

 

 

 

 

 

 

 

John Brennan (Russell Crowe) és felesége, Lara (Elizabeth Banks) tökéletes házasságban élnek. A férfi egyetemi tanár, a nő sikeres üzletasszony, van egy aranyos kisfiuk, az idill tökéletes. Addigi életük egy szempillantás alatt szétesik, amikor az asszonyt a rendőrség letartóztatja egy gyilkosság gyanúsítottjaként. John elszántan küzd, megpróbálja egyben tartani lehetetlen helyzetbe került családját, neveli gyermeküket, miközben a munkahelyén is próbál helytállni. John minden törvényes eszközt bevet, hogy bebizonyítsa felesége ártatlanságát. Azonban hiába minden, a bizonyítékok alapján a végső fellebbezést elutasítja a bíróság, húsz évre ítélik a nőt. Az ítélethirdetés után Lara öngyilkosságot kísérel meg a börtönben. John úgy dönt, hogy mindegy milyen áron, de kiszabadítja feleségét, miután az igazságszolgáltatás csődöt mondott. Aprólékos munkával elkezdi kidolgozni egy bonyolult és veszélyes szöktetés tervét. A szökés kivételezése szinte lehetetlennek tűnik, ez egy olyan kockázatos vállalkozás, ahol egy rossz mozdulat mindannyiuk életébe kerülhet, azonban John döntése megváltoztathatatlan.

 

  • szereplő(k):
  • Russell Crowe (John Brennan)
  • Elizabeth Banks (Laura)
  • Liam Neeson (Damon)
  • Ty Simpkins (Luke)
  • Olivia Wilde (Nicole)
  • Jonathan Tucker (David)
  • Brian Dennehy (George Brennan)

 

 

kov-3-nap1.jpg

 

 

kov-3-nap2.jpg

 

 

 

kovetkezo_harom_nap-plakat.jpg

 

 

kov-3-nap5.jpg

 

 

kov-3-nap6.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

______________________________________________________________________________________