Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szerelmünk lapjai

Kép

szereplő(k):
Gena Rowlands
(Allie Calhoun)
Ryan Gosling
(Noah Calhoun)
Rachel McAdams
(Allie Hamilton)
James Garner
(Duke)
Tim Ivey
(Rower)
Starletta DuPois
(Esther)
Jennifer Echols
(Selma)
Kevin Connolly (Fin)

rendező: Nick Cassavetes
író: Nicholas Sparks
forgatókönyvíró: Jeremy Leven
operatőr: Robert Fraisse

 

 

 

Allie és Noah tizenévesek voltak, amikor találkoztak, az első pillanattól kezdve rokonszenveztek egymással. Kibontakozó szerelmük hamar beteljesedik. A lány gazdag szülei azonban ellenzik kapcsolatukat, így a két fiatal útja elválik egymástól. Amikor néhány esztendővel később újra találkoznak, a szerelmük újjáéled, és Allie-nek hamarosan választania kell társa és társadalmi rangja között. Történetüket, melynek fontos jelentősége van számára, egy idős úr olvassa fel újra és újra egy hasonló korú hölgynek.

  

_______________________________________________________________________ 

Benjamin Button különös élete

 

Szereplők:

Brad Pitt - Benjamin Button
Cate Blanchett - Daisy
Elias Koteas - Gateau
Jason Flemyng - Thomas Button
Tilda Swinton - Elizabeth Abbott

 

Kép  „Nem mindennapi körülmények közt jöttem a világra.” Ezzel a mondattal kezdődik Benjamin Button különös élete című film, melynek alapcselekményét egy 1920-ban megjelent F. Scott Fitzgerald elbeszélés adja. Már az eredeti történet is különös volt, mégpedig azért, mert egy olyan emberről szól, aki megszületésének pillanatában nyolcvan éves, aztán pedig az idő múlásával egyre fiatalabb lesz. Mindazonáltal egy dologban nagyon hasonló a hétköznapi emberekhez: ő sem képes megállítani az időt. 1918-ban születik New Orleansban, közvetlen az első világháború befejezésének pillanatában, és hosszú élete egészen a 21. századig tart. Az irodalmi alkotásból készült film azt meséli el, hogy ez a nem mindennapi figura, aki élete során a világ számtalan helyén megfordul, miképpen fedezi fel és veszti el a szerelmet; valamint, hogy milyen módon tapasztalja meg a boldogságot, a szomorúságot, illetve mindazokat a dolgokat, melyek időtlenek.

 

 

  

Kép

 

 

 

  

Kép

   

 

 

Kép

 

 

  

Kép

 

 

   

Kép

 

 

 

 _______________________________________________________________________ 

 A szabadság útjai

szereplő(k):
Kate Winslet (April Wheeler)
Leonardo DiCaprio (Frank Wheeler)
Ryan Simpkins (Jennifer Wheeler)
Ty Simpkins (Michael Wheeler)
Kathy Bates (Mrs. Helen Givings)
Kathryn Hahn (Milly Campbell)
Michael Shannon (John Givings)

 

Frank és April világéletükben átlagostól eltérő embereknek tartották magukat. Miután beköltöznek új házukba a Revolutionary Roadon, megvetően elhatárolódnak az őket körülvevő kertvárosi egyhangúságtól, és elhatározzák, hogy soha nem lesznek a társadalmi elvárások rabjai. Ám hiába lázadnak, Wheelerék egy idő után azon kapják magukat, hogy kezdenek pontosan olyanná válni, mint szomszédaik: egy derék férfi, aki unalmas munkát végez és semmihez sincs kedve, oldalán pedig egy nem túl boldog, titkon kalandokra vágyó háziasszony. Olyanok, mint bármely más amerikai család: elveszítették az álmaikat. Hogy változtasson sorsukon, April merész tervet kovácsol. Újra akarja kezdeni az életüket az ismeretlen és izgalmas nagyvárosban, Párizsban. Ám amikor a terv sínre kerül, mindketten pánikba esnek - egyikük mindenáron szabadulni próbál, másikuk pedig megmenteni, amijük maradt, mindegy, milyen megalkuvás árán.

   

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

  

______________________________________________

 

Marley meg én

 

Előzetes:

 

 

 

Következő

szereplő(k):
Owen Wilson
(John Grogan)
Jennifer Aniston
(Jennifer Grogan)
Eric Dane
(Sebastian)
Kathleen Turner
(Ms. Kornblut)
Alan Arkin
(Arnie Klein)
Haley Bennett (Lisa)
 

 

 

 

 

Következő

A kutya az ember legjobb barátja - állítják azok, akiknek legfeljebb kitömött kutyájuk van otthon. Marley viszont az élő, életteli, négy lábon járó ellenpélda. John és Jenny úgy dönt, hogy mielőtt családot alapítanak, először egy kutyán próbálják ki, milyen az, ha korán kell kelni, sokat kell sétálni járni, és nem szabad megfeledkezni valakinek az etetéséről. Hazavisznek egy édes kis kölyköt, és nem is sejtik, hogy a csöpp eb teljesen felforgatja az életüket. Hamar kiderül, hogy a blöki szelídíthetetlen, mint egy oroszlán, makacs, mint egy öszvér és vad, mint egy szibériai tigris. - Nyomában káosz, dili és pusztítás jár. Az ifjú pár más városba költözik, gyerekük születik, igyekeznek új életet kezdeni - de Marley mindenhova elkíséri őket. Elviselni szinte lehetetlen. Nem szeretni pedig egyenesen képtelenség.

 

Következő

 

Következő

 

Owen Wilson és Jennifer Aniston a Marley meg én című filmben

________________________________________________________________________

 Kétely (Doubt)

 

Rendezte: John Patrick Shanley
Szereplők: 
Meryl Streep,  Philip Seymour Hoffman,

Amy Adams, Viola Davis, Joseph Foster

 

A szexi színésznő apácának állt

 

 

 

  

1964-ben járunk a bronxi St. Nicholas iskolában. A vibráló egyéniségű, karizmatikus Flynn atya (az Oscar-díjas Philip Seymour Hoffman) szeretné kicsit megváltoztatni az iskola túl szigorú szokásait, melyeket már réges-régen állított fel a vaskezű igazgatónő, Aloysius Beauvier nővér (az Oscar-díjas Meryl Streep), aki a félelem és a szabályok erejében bízik. A politikai változások szele eléri a közösséget, és az iskola a falai közé fogadja az első fekete diákot, Donald Millert. Amikor a reménytelien ártatlan James nővér (az Oscar-jelölt Amy Adams) megosztja az igazgatónővel észrevételét, miszerint Flynn atya túlságosan személyes érdeklődést mutat Miller iránt, az igazgatónő személyes keresztes hadjáratba kezd a pap ellen azzal a céllal, hogy eltüntesse őt az iskolából. Bár bizonyítéka nincs, Aloysius nővér a hite szerint száll szembe Flynn atyával, és ez az összecsapás felbomlasztja a közösséget, és visszavonhatatlan következményekkel jár.

 

A szexi színésznő apácának álltAz Oscar-díjas forgatókönyvíró, John Patrick Shanley saját Tony- és Pulitzer-díjas darabját filmesítette meg. A Kétely izgalmas történet az igazság kereséséről, a változás szeléről a morális megbélyegzés korában.

 

A szexi színésznő apácának állt___________________________________________________

 Mona Lisa Mosolya - Mona Lisa smile

Kép

 

 

szereplő(k):
Julia Roberts (Katherine Watson)
Marcia Gay Harden (Nancy Abbey)
Kirsten Dunst (Betty Warren)
Julia Stiles (Joan Brandwyn)
Dominic West (Bill Dunbar)
Maggie Gyllenhaal (Giselle Levy)
Juliet Stevenson (Amanda Armstrong)

 

Mona Lisa mosolya  csapatmunkára épített: a film egy elit kollégiumban játszódik, melynek begyöpösödött, konzervatív légkörét egy fiatal művészettörténet tanárnő (Julia Roberts) bontja meg. Az iskola fiatal diákjait (Kirsten Dunst, Julia Stiles és Maggie Gyllenhaal) felkavarja az új oktató szellemisége, aki ráébreszti őket arra, hogyan találhatják meg saját útjukat a boldogsághoz.

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

 

 

________________________________________________________________________

 Made in HUNGÁRIA

Kép

 

Mikor mindenki más disszidálna, a hatvanas évek derekán egy kamaszfiú hazatér a hawai inges, rágós és kóla-mámorban úszó Amerikából, hogy elterjessze a Rock'n'Roll vírusát Budapesten. A fiatal zenész arról álmodozik, hogy ő lesz a következő Jerry Lee Lewis. Régi barátai azonban nem fogadják vissza, mert a falkavezér immár Röné, a Csókkirály.

Kép

És ezt még tetézi, hogy szerelme, Vera is új fiúval jár. Mikinek nem marad más választása, mint benevezni a Ki Mit Tud-ra, hogy mindent elsöprő zenéjével visszahódítsa elvesztett szerelmét és barátait.

Kép

 

szereplő(k):
Szabó Kimmel Tamás
(Miki)
Kiss Tünde
(Vera)
Fenyő Iván
(Röné)
Valentin Titánia
(Marina)
Scherer Péter
(Bigali)
Dunai Tamás
(Miki apja)
Vándor Éva
(Miki anyja)
Hegedűs D. Géza
(Miltényi)
Kovács Lehel
(Csipu)
Orosz Ákos
(Tripolisz)
Szente Vajk
(Kisnyírő)
Lábodi Ádám (Sura)

 

 

 

 

 

 ________________________________________________________________________

Esőember - (Rain Man)

 

Kép szereplő(k):

Dustin Hoffman (Raymond Babbitt)
Tom Cruise
(Charlie Babbitt)
Valeria Golino
(Susanna)
Jack Murdock
(John Mooney)
Gerald R. Molen
(Bruner)
Bonnie Hunt
(Sally)
Michael D. Roberts (Vern)

Charlie Babbitt, a csupán pénzköltésben jeleskedő aranyifjú csalódottan veszi tudomásul, hogy édesapjától nem örökölt mást, mint néhány rózsabokrot, meg egy majd 40 éves kocsimatuzsálemet. Hamarosan még egy keserű meglepetés éri - kiderül, hogy van egy bátyja, aki a hagyaték mintegy hárommillió dollárnyi részét kapja. Charlie egy intézetben talál rá Raymondra, s magával viszi őt, annak reményében, hogy megszerezheti a bátyja számára értéktelen vagyont. Közös útjuk során Charlie sok újat tanul, s Raymond segítségével végül legyőzi saját korlátait, s átértékeli életét.


Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

_________________________________________________________

 További jó filmek ITT: www.jofilm.eoldal.hu/cikkek/jo-filmek-v_

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Köhm....

(Én,ki más?, 2012.03.18 15:13)

Ezek jó filmek?
A többségük nyálas szerencsétlenség,ugyanazzal a lerágott csonttal.
Thrillerek,drámák hol vannak?
Persze vannak jó filmek (Esőember),de ezek többségét kizárólag önsanyargató mazochistáknak ajánlom.
Üdv

a szerkesztőnek

(walaky, 2011.02.20 20:18)

látom nagy Meryl Streep fan vagy :D