Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Ha Te is láttál egy jó filmet kérlek írd meg a fórumban!

________________________________________________

Zuhanás a szerelembe

Kép Molly Gilmore és Frank Raftis mindennap ugyanazon a vonaton utazik Manhattenbe, az azt körülvevő külvárosból. Mindketten boldog házasságban élnek. Ennek ellenére első találkozássukkor olyan erős vonzalmat kezdenek érezni egymás iránt, amit nem igazán lehet takargatni. Eleinte, házasságukra gondolva, megpróbálnak ellenállni a kísértésnek, ám fokozatosan mégis engedniük kell. Először baráti, majd később szerelmi kapcsolat alakul ki közöttük. Kérdéses azonban, hogy vajon meddig tud két tiszta ember kettős életet élni.

szereplő(k):
Robert De Niro (Frank Raftis)
Meryl Streep (Molly Gilmore)
Harvey Keitel (Ed Lasky)
Dianne Wiest (Isabelle)
David Clennon (Brian Gilmore)
George Martin (John)
Jane Kaczmarek (Ann Raftis)

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép

Kép

 

 

 

 

  

Kép

Kép

__________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 Száll a kakukk fészkére

Kép A Ken Kesey regényéből forgatott film egy elmegyógyintézetben játszódik, ahová McMurphy, ( Jack Nicholson) a kisstílű bűnöző a börtön helyett záratja magát. Hamarosan rájön: a műintézmény lakói - akik ellentétben vele, nem tettetésből kerültek ide - semmivel sem bolondabbak nála, annál inkább bolond a világ, amely idejuttatta őket. A történet többi szereplőjének élete - kivétel nélkül remekbe szabott figurák és alakítások - mind egy-egy dráma, aminek már csak végkifejletével találkozunk. McMurphyről hamar lehull a kívülállás páncélja, és megpróbál segíteni társain, akiken látja: az orvostudomány köntösébe bújtatott érzéketlenség és álszent gyógyítás - valójában fegyelmezni, idomítani akarás - csak rontja állapotukat.

szereplő(k):
Jack Nicholson (Patrick McMurphy)
Danny DeVito (Martini)
Louise Fletcher (Mildred Ratched nővér)
Brad Dourif (Billy Bibbit)
Michael Berryman (Ellis)
William Redfield (Harding)

 

 

Kép

Kép

Kép

Kép

 

 

 

 

___________________________________________________

 

Corelli kapitány mandolinja

 

 

 

 

Kefalinía időtlenül és elfeledetten magaslik a Jón tenger szikrázó türkizéből, és lakói fenntartás nélkül imádják ezt a földet. A természet cudarul bánt Kefalíniával, dühödt földrengések rázták meg a szigetet, mely csöndes méltósággal viselte sorsát, őrizte hagyományait és mítoszait nemzedékeken át... egészen 1941-ig, amikor egy háború, mely lángba borította a földet, elérte a sziget békés partjait is.

Amikor Antonio Corelli és százada megérkezik a szűz szigetre, ott tartózkodásukat úgy fogják fel, mint afféle görög vakációt, ahol a háború csak egy távoli rádióüzenet. Az igéző szépségű fiatalasszony, Pelagia és a többi falusi eleinte neheztel a váratlan vendégekre, de végül az olaszok kedvessége és életszeretete feloldja az ellentéteket, és Pelagia meglátja Corelliben azt az embert, aki valójában benne lakozik, és aki imádja az életet, a zenét, sőt, a lányt is.

Ám a háború elkerülhetetlenül betör Kefalínia idilli partjaira, és örökre felbolygatja az itt lakók és a kényelmesen berendezkedett olaszok nyugalmát. A Pelagia és Antonio közt bimbózó gyöngéd viszony veszélybe kerül. Corelli kapitány szembe találja magát a háború erőszakos valóságával, és rájön, hogy talán örökre el kell hagynia a szigetet, és a nőt, akit szeret.

 

 

 

 

szereplő(k):
Nicolas Cage
(Antonio Corelli kapitány)
Penélope Cruz
(Pelagia)
John Hurt
(Dr. Iannis)
Christian Bale
(Mandras)
Irene Papas
(Drosoula)
David Morrissey
(Gunther Weber kapitány)
Aspasia Kralli (Mrs. Stamatis)

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

  

Kép

Kép

Kép

 

Kép

________________________________________________

 

 

 

 

  

Nagy hal

 Kép Tim Burton mesét mond nekünk. Dőljünk hátra a vörös bársonyfotelben, nyissuk ki a fülünk, tárjuk ki a szívünk és engedjük át magunkat a képzelet világának, melyben minden megtörténhet! A Nagy hal című új amerikai film gondoskodik róla, hogy pillanatokon belül visszaváltozzunk gyerekké.

Vannak filmek, amelyeket fel lehetne írni levertség és melankólia ellen. Nem csak hogy földöntúli boldogsággal és szépséggel ajándékoznak meg, de ezt a hatásukat több száz megtekintés után is kifejtik, és ráadásként új és új pillanatokat fedezhetünk fel bennük. A Nagy hal ezek közé tartozik.

 

 

 

 

Következő

Következő

A valós és fantasztikus történetekből szőtt film Edward Bloom és szeretteinek története. Még ha nem is hisz mindenben, amit elmond, Edward mindene a mesélés.

Nyolcévesen, egy természetellenes növési roham miatt ágyhoz kötve Edward a teljes Világ Könyves Enciklopédiájának elolvasásával foglalja el magát. Különösen megragadja egy cikk az aranyhalakról, amelyből megtudja, hogy "ha az aranyhalat kis edényben tartják, kicsi is marad. Optimális körülmények között egy hal kétszer, háromszor, sőt akár négyszer akkorára is megnőhet, mint akváriumban." Tíz évvel később a dél-karolinai Ashton egyik legnépszerűbb fiatalembereként rájön, hogy, csakúgy, mint az aranyhalnak, a növekedéshez neki is el kell hagynia az otthonát, és fel kell fedeznie a világot.

Ahogy újdonsült barátjának, Karlnak az óriásnak is bevallja: "Úgy gondolod túl kicsi számodra ez a város? Egy olyan hatalmas ambíciójú embernek, mint én, aztán tényleg kicsi. Minden négyzetcentijét szeretem, de érzem, ahogy rám zárulnak a határai. Ilyen helyen csak bizonyos mértékig növekedhet egy emberi élet." Így veszi hát kezdetét egy valószínűtlen és mitikus utazás.

__________________________________________________

 Terminál

Kép Viktor Navorski (Tom Hanks)  éppen New Yorkba repül Kelet-Európából, amikor hazájában heves harcokkal kísért államcsíny bontakozik ki. A gyanútlan utazó egyszerre ott találja magát a John F. Kennedy repülőtéren, Amerika kapujában, ám útlevele egy éppen nem létező országból való, ezért nem teheti be a lábát az Ígéret Földjére.

A reptéren rekedt Navorskinak így fel kell találnia magát, be kell rendezkednie a várakozásra, amíg az otthoni háború véget nem ér. Ahogy telnek-múlnak a hetek, hónapok, Viktor felfedezi, hogy a terminál kicsinyített univerzuma gazdagon összetett világ, ahol fontos szerephez jut az abszurditás, a kicsinyesség, a nagylelkűség, az ambíció, néhány véletlen egybeesés, sőt, még a romantika is egy gyönyörű légikísérő, Amelia (Catherine Zeta-Jones) képében. De Viktor már régen visszaélt a reptér biztonsági főnökének vendégszeretetével, aki csak egy porszemnek tekinti őt a bürokrácia gépezetében, egy olyan problémának, amit nem megoldani akar, hanem mindenáron kitörölni.

 

 

 

 

 

_________________________________________________

Római vakáció

Kép A gyönyörű Anne,(Audrey Hepburn) egy távoli ország trónjának várományosa, európai körutazást tesz. Mire Rómába ér, már olyannyira unja a hivatalos látogatási rendet és közszereplést, hogy enyhe hisztériás rohamot kap. Az orvosok nyugtatót adnak a hercegnőnek és azt tanácsolják neki, hogy pihenjen. Anne azonban mást forgat a fejében, úgy dönt, hogy a pihenés helyett inkább elmegy mulatni. A szállodájából kiszökve egyedül vág neki Róma utcáinak. Így találkozik össze Joe Bradley-vel,(Gregory Peck) az amerikai újságíróval, aki élete sztorijának reményében saját lakására viszi a nyugtató hatása miatt szédelgő hercegnőt...

 

 

 

 

_________________________________________________

Pearl Harbor

Kép 1941. december 7. A második világháború fordulópontja, a történelem egyik legvéresebb csatája: a japán légierő megtámadta Amerika csendes-óceáni flottáját. A támadás számtalan áldozattal járt, hatalmas pusztítást vitt végbe: sokáig tartott, míg az amerikai hadsereg kiheverte a csapást, és felkészült a visszavágásra. Ez a film e támadás és csata története, de egyben három fiatal története is. Akik, miközben a történelem a szörnyű, véres események közepébe sodorja őket, a saját életüket élnék - azt sem könnyű. Rafe (Ben Affleck) és Danny (Josh Hartnett) a legjobb barátok: gyerekkoruk óta együtt szeretnének pilóták lenni. Mindketten katonák, mindketten Pearl Harborban állomásoznak. És mindketten ugyanazt a lányt ( Kate Beckinsale) szeretik. A japán gépek pedig elindultak Pearl Harbor felé. 

 

 

 

 

_________________________________________________

 

 

 

 

 Minden végzet nehéz

Kép Az ideális nőnek hosszú combja, pompás alakja, mindig jó kedve van, folyton szexre éhes, és legalább harminc évvel fiatalabb nálam - ez Harry Langer (Jack Nicholson) életfilozófiája. A zeneipar mindentudó cápája falja a nőket, de kizárólag a huszonéveseket. Imádja őket, imádja az irigy tekinteteket, és élvezi, hogy őt is élvezik. Legújabb zsákmánya Marin (Amanda Peet) nem rosszabb a szokásosnál: vagyis bombázó.
A lány anyjának házában töltik a hétvégét, amikor egyszerre több baj is történik. 1. Betoppan a lány anyja (Diane Keaton). 2. Harry infarktust kap; ha nem is súlyos az ügy, úgy tűnik egy ideig ápolásra szorul, és fel kell hagynia eddig megszokott életformájával. Az örökifjú playboy tehát egyszerre kénytelen rengeteg olyan bajjal szembesülni, amit korábban sosem viselt volna el. Kénytelen tűrni, hogy ápolják, mindezt egy idegen házban, méghozzá egy olyan nőtől, akinek ráncos a bőre! Ha ez még nem volna elég, beüt az igazi istencsapása: beleszeret barátnője anyjába, aki biztosan harminc fölött van. Az már csak a ráadás, hogy ezügyben egy vetélytárssal, az orvosával (Keanu Reeves) is számolnia kell.

szereplő(k):
Jack Nicholson (Harry Sanborn)
Diane Keaton (Erica Barry)
Amanda Peet (Marin)
Keanu Reeves (Julian Mercer)
Frances McDormand (Zoe Barry)
Jon Favreau (Leo)
Paul Michael Glaser (Dave)
Rachel Ticotin (Dr. Martinez)
Lorna Scott (Mrs. Gimble)

 

 

 

 

Kép

  

Kép

 

 

 

 

Kép

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

__________________________________________________

 

 

 

 

Mi kell a nőnek?

Kép Az igazi macsót nemcsak a nők imádják, a férfiak is felnéznek rá. Nick Marshall (Mel Gibson) a világ császára. Hogy mi jár a nők fejében, miközben ő elcsavarja őket, egy csöppet sem érdekli. Míg be nem üt a mennykő! Marshall túlél egy áramütéssel kombinált villámcsapást, és a baleset különös következményeként meghallja a nők gondolatát. A kezdeti kétségbeesés után hamar rájön, milyen jókor jön az extra-segítség, hiszen új főnököt kap a rámenős Darcy (Helen Hunt) személyében.

 

 

 

 

szereplő(k):
Mel Gibson (Nick Marshall)
Helen Hunt (Darcy McGuire)
Marisa Tomei (Lola)
Alan Alda (Dan Marshall)
Ashley Johnson (Alexandra Marshall)
Mark Feuerstein (Morgan)
Lauren Holly (Gigi)

Kép

Kép

 

Kép

 

Kép

 

Kép

___________________________________________________

 

 

 

 

Miss Potter

Kép Beatrix Potter ( Renée Zellweger) rendesen megbolygatta a huszadik század elejének irodalmi életét. Ezekben az időkben a hozzá hasonló fiatalasszonyok szeme előtt csupán a jó házasság reménye lebegett, de Beatrix másképp gondolkodott. Szembeszállt a kor elvárásaival és lassan, de biztosan ikonikus figura vált belőle. Tollából számos olyan mesehős származik, akit ugyanúgy szeretnek most is, mint tették azt száz évvel ezelőtt, és könyvei sosem kerültek le a boltok polcairól. De míg idáig eljutott, Miss Potternek nagyon hosszú és rögös utat kellett bejárnia. Szülei nem értették, miért utasított el minden kérőt, hogy csak a könyveknek és a képzeletének éljen. Mikor megismerkedik Norman Warne-nal, a szárnyait próbálgató könyvkiadóval, kettejük közt szenvedélyes szerelem bontakozik ki, és elhatározzák, hogy a közvélemény ódzkodása ellenére publikálják Miss Potter történeteit. Ez a film róla, a nagy mesélőről szól.

 

 

 

 

 

__________________________________________________

Mr. and Mrs. Smith

Kép Minden családnak van rejtegetnivalója, apró-cseprő, kisebb-nagyobb titka mindnek van. De amit a látszólag átlagos életvitelű Smith házaspár takargat a külvilág és egymás elől, hát olyan biztosan kevésnek van. Jane (Angelina Jolie) és John (Brad Pitt) valójában jólfizetett, megbízhatóan hatékony munkát végző bérgyilkosok, akik ráadásul két, egymással szemben álló szervezetet szolgálnak. Minden megy a megszokott mederben addig, míg egy nap egymás meggyilkolására kapnak megbízást. Kénytelenek hát hazavinni munkájukat, és a békés külvárosi otthonban egyik pillanatról a másikra elszabadul a pokol.

 

 

 

 

 

 

 __________________________________________________

Maverick

Kép Kezdődik a nagy vadnyugati pókerbajnokság. A díj félmillió dollár. Maverick(Mel Gibson) a romantikus lelkületű kalandor és hamiskártyás semmi pénzért nem szalasztaná el az alkalmat. De színre lép a konkurencia a csinos Annabelle (Jodie Foster) személyében, aki csavaros eszével ütésképtelenné teszi a bajnokság minden ellenkező nemű résztvevőjét. A partiba bekapcsolódik Zane Cooper (James Garner) rendőrbíró is, Maverick leghűségesebb követője. Ami ebből kikerekedik, annyira váratlan, amint az megszokott az efféle sztároknál és az efféle kártyapartiknál...

 

 

 

 

 

szereplő(k):
Mel Gibson (Bret Maverick)
Jodie Foster (Annabelle Bransford)
James Garner (Zane Cooper)
Graham Greene (Joseph)
Alfred Molina (Angel)
James Coburn (parancsnok)
Dan Hedaya (Twitchy)
Danny Glover (bankrabló)

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

  

Kép

 

 

  

Kép

 

 

__________________________________________________

Egy csodálatos elme

Kép 1947-et írunk, és John Forbes Nash jr. megérkezik a Princeton egyetemre, hogy matematikát tanuljon. A titokzatos nyugat-virginiai zseninek sem pedigrés iskolai múltja, sem pénze nincs ahhoz, hogy bekerüljön az elit diákok körébe. Ám számára semmit sem jelent a társasági élet, sem az órák látogatása. A különc fiút egyetlen dolog érdekli: egy egészen eredeti ötlet megtalálása. A matematika szakon könyörtelen verseny folyik, és sokan szívesen látnák Nash bukását. Mégis épp a rivalizálás adja meg neki a kellő lökést: egy este a helyi bárban megfigyeli, hogyan versengenek a fiúk egy szőke lányért, és az ötlet, mely oly régóta kísérti, megfogan. Megírja dolgozatát a játkelméletről - a versengés matematikájáról -, mely bátran szembeszegül Adam Smithnek, a modern közgazdaságtan atyjának doktrínáival. 150 éve elfogadott gondolatvilága hirtelen idejétmúltnak tűnik, és Nash élete örökre megváltozik. Megnyer egy rangos ösztöndíjat, és tanári állást kap, de nem elégedett. A tudomány jelentős szerepet játszott Amerika második világháborús győzelmében, és most, a hidegháború csúcsán Nash feladatot akar az új konfliktusban. Vágyai teljesülnek, amikor felbukkan a rejtélyes William Parcher, és szigorúan titkos megbizatást ad neki: ellenséges kódokat kell megfejtenie. Nash teljes szívvel és aggyal veti magát a munkába. Ám szívére másfelől is vár feladat. Megismerkedik a gyönyörű és ragyogóan okos Aliciával, aki Nasht egy számára eleddig teljesen ismeretlen fogalommal ismerteti meg: a szerelemmel. Összeházasodnak, de Nash nem avathatja be hitvesét kettős életébe. Ám ennek a munkának, veszélynek és titkolódzásnak súlyos ára van. Alicia a nehézségek ellenére is hisz szerelmében, aki végül legyőzi démonait, folytatja munkáját, és 1994-ben Nobel-díjat kap. Addigra játékelmélete a huszadik század egyik legnagyobb hatású ideájává nőtte ki magát.

Itt belenézhetsz a filmbe: 

Egy csodálatos elme - filmrészlet (WMV)

 

 

 

 

__________________________________________________
Gázláng

Kép Izgalmakkal teli klasszikus filmalkotás, amelyben egy gonosz férfi (Charles Boyer) kész őrületbe kergetni szép fiatal menyasszonyát (Ingrid Bergman), csak hogy az elrejtett drágakövek nyomára bukkanjon. A mézeshetek végeztével a pár egy ódon birtokra költözik, amelyet a feleség örökölt gyilkosság áldozatául esett nagynénjétől. Ezzel minden készen áll ahhoz, hogy a gonosz férj véghez vigye ravaszul terveit, s addig játsszon gonosz bújócskát a házban, amíg kétségbeesett felesége kétségbe nem kezdi vonni saját elmeépségét. George Cukor filmje.

___________________________________________________

Kapj el ha tudsz

Kép Frank W. Abagnale dolgozott orvosként, ügyvédként, és egy nagy légitársaság másodpilótájaként (Leonardo DiCaprio) - és mindezt a huszonegyedik születésnapja előtt. A szélhámosság nagymestere emellett briliáns csekkhamisító is volt, szakértelme több millió dollárt hozott neki a konyhára. Carl Hanratty (Tom Hanks)  FBI ügynök legfontosabb küldetésének tartotta, hogy elkapja Franket, és a törvény színe elé vigye, de Frank mindig egy lépéssel előtte járt, és a hajsza folytatására kényszerítette.

____________________________________________________

Valami Amerika

 

Kép A történet valahol Ausztriában kezdődik, a hegyeshalmi határátkelő felé vezető úton, de ez talán kevésbé lényeges, mint az érkező személye. Ő az "amerikai", aki egy jobbkormányos luxusautóban szivarozva, Alex Brubeck néven érkezik Magyarországra, szülőföldjére, amit még fiatalon hagyott el. Neki ez az utazás a rég várt hazatérést, egy magyar reklámfilm-rendezőnek, Tamásnak pedig a "nagy lehetőséget" és a talán még nagyobb kalamajkát jelenti.  Természetesen ebben a történetben is ők, a nők állnak mindennek a hátterében, és mint általában, a megoldást is bennük kell keresni a felmerülő problémákra.

szereplő(k):
Szervét Tibor (Alex)
Pindroch Csaba(Tamás)
Szabó Győző (Ákos)
Hujber Ferenc (András)
Ónodi Eszter (Eszter)
Oroszlán Szonja (Timi)
Schütz Ila (Terka néni)
Valamint: Básti Juli, Liptai Claudia, Görög László, Reviczky Gábor,Dengyel Iván, Fesztbaum Béla, Bede Fazekas Szabolcs, Incze Ildikó, Vasvári Emese, Fullajtár Andrea

  

Kép

 

 

Kép

 

Kép

 
__________________________________________________

 Rófusz Ferenc - A légy

 

1981-ben  Oscar díjat kapott. A három perces mű, egy légy szemszögéből láttatja a világot a nézővel. Bár nem hiszem, hogy van olyan, aki még nem látta volna ezt a zseniális alkotást, de ha mégis, feltétlenül meg kell tekintenie.

Ha még nem láttad, kattints ide: http://www.videa.hu/videok/film-animacio/rofusz-ferenc-a-legy-1981-ben-oscar-dijat-kapott-HQMlbgodfi0huGvB

___________________________________________________

Csodálatos Júlia

KépSomerset Maugham Színház című regényéből

A Csodálatos Julia a szerelem, az ebből egyenesen következő bolondság, bosszú és felfordulás története, amely a harmincas évek londoni színházi világának kulisszái között játszódik. Hősnője, Julia Lambert (Annette Bening), tehetséges és gyönyörű: London a lábai előtt hever. A játék Julia mindene, de annyira, hogy képtelen abbahagyni - ő mindig játszik, mindig szerepet mond. Még akkor is, amikor - noha kiegyensúlyozott, boldog házasságban él - beleszeret egy nála sokkal fiatalabb férfiba. Még akkor is, amikor ifjú szerelme egy korban hozzá illő, feltörekvő naivát választ inkább. És még akkor is, amikor a hűtlen fiatalember épp Juliánál keres protekciót új szerelme pályájának megsegítésére.

_____________________________________________________

 

Félix és Rose - Szerelmi légott

 

Kép Ha egy reptér várótermében játszódnak az események, akkor ugye már mondhatjuk, hogy Ég és Föld között, a Senkiföldjén járunk?! Ha itt találkozik véletlenszerűen egy átutazó férfi és egy átutazó nő - amúgy franciásan -, az akkor ugye bárhová elvezethet?!

Ami egy ilyen találkozást egyedivé, különlegessé tesz, az az, hogy mindketten - férfi és nő - meg vannak győződve arról, hogy sose fogják egymást újra látni, és így aztán olyan dolgokat mondanak el magukról, amelyekről normál körülmények között nem beszélnének. A Félix (Jean Reno) és Rose (Juliette Binoche) bizony nem úgy tűnnek, mint akiknek találkozni kellett. A nő menekül egy férfi elől, azt remélve, hogy már nem szereti. A férfi fut egy nő után, s szentül hiszi, hogy még mindig szereti. A férfi repülőjegye első osztályra szól, a New York - München járatra. A nő last minute jeggyel Mexico City-be készül. A nő csevegő, nyitott a külvilág felé, nem lehet nem észrevenni. (Főként, hogy sminkből is egy kicsit többet használ, mint az diszkrétnek lehetne mondható.) A férfi hallgatag, visszahúzódó és zárkózott - viszont remekül főz.

A férfi az idegösszeomlás határán van, de ezt semmi pénzért sem vallaná be. A nőnek, először életében, kinyílik a szeme és rájön, hogy az élete teljes kudarc. A nőnek van egy telefonja, de azt a film harmadik percében a WC-be ejti. A férfinak is van egy telefonja, és azt a nő kölcsönkéri. Utazunk, de nem repülünk, s az éteren át így beszélünk.

_____________________________________________________

 Ház a tónál -  The Lake House

Kép Kate egy chicagói kórházban vállal állást, ezért megválik a bérelt tóparti háztól. A postaládában üzenet hagy a következő bérlőnek, melyben kéri, hogy az ide érkező leveleit továbbítsa neki. Amikor a következő bérlő, Alex az építész megérkezik, teljesen más kép fogadja. A ház elhanyagolt, sűrűn be van nőve gazzal. Alex elhatározza, hogy rendbe hozza a házat. Egy különös eset arra sarkallja, hogy elővegye Kate levelét és válaszoljon rá. Kiderül, hogy Alex és Kate kétévnyi távolságban él egymástól. Levelezni kezdenek egymással, és kapcsolatuk egyre jobban elmélyül.

szereplő(k):
Sandra Bullock (Kate Forster)
Keanu Reeves (Alex Wyler)
Shohreh Aghdashloo (Anna Klyczynski)
Dylan Walsh (Morgan)
Christopher Plummer (Simon Wyler)
Willeke van Ammelrooy (Kate anyja)
Lynn Collins (Mona)

Kép

 

 

Kép

Kép

 

Kép

 

 

 

Kép

 

Kép

Kép

 __________________________________________________________________________

 Folytatás ITT : www.jofilm.eoldal.hu/cikkek/jo-filmek-iii_